Птиците вият гнезда от надежди.
Щъркели кацат от врата на врата.
Паяци шетат сред лепкави прежди,
а с утрото раждат се нови слънца.
Разцъфнаха вече пролетни пъпки.
С живот натежали са сивите жици.
Отмерва сезонът началните стъпки
и всеки си търси белите лястовици.
През лятото светът е място вълшебно.
Морето ни сякаш не е просто вода
и всичко, което е иначе земно,
декор е на приказка, а любовта - детска игра.
© Леонид Стоянов Todos los derechos reservados