29 ago 2024, 10:50

Лято и зима в сърцето ще има 

  Poesía » Para niños
111 1 8

Лято и зима в сърцето ще има

 

Когато лятото отмина,

поисках много люта зима –

безкраен сняг да ни вали,

премрежил нашите очи.

 

Във преспи снежни да се губим,

умът си даже да изгубим.

Да караме шейни и ски

и времето да си лети.

 

Със Шаро снежен и писана

да бъдем някъде в Балкана.

Със лифт до връх да се качим,

без много да се изморим.

 

Но пак във нощите студени

да си припомням летни сцени

и спомени да оживяват,

и много да ме забавляват.

 

Да нося лятото в сърцето,

когато снежно е небето.

Да зная, че след люта зима

морето синьо ще го има.

 

Пазете спомени красиви,

защото правят ни щастливи!

Във летен или зимен ден

изпращам ви привет от мен!

           Мария Мустакерска

 

    

© Maria Mustakerska Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

С летните спомени в лютата зима, сред страшните преспи игри пак ще има! »

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??