Лятото идва. Стягам багажа -
бански, ветрило - в стария сак.
Грея в усмивка. Искам да кажа:
"Бързам към тебе, мой морски бряг."
Фарът ми смига. Чайки долитат.
Вее морето пенест перчем.
Бризът ме гони пак по петите.
Ще ме настигне ли? (Ще разберем...)
И ме прегръща смуглият юни.
Пясъчен замък днес ми е дом.
Опитомявам гладните дюни.
Тичам по плажа ... после кръгом.
Чака ме изгревът. Чака ме, зная.
Дълго с вълните искам да споря.
Бисерно бяла светя, сияя.
Лятото идва! Чухте ли, хора?
© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados
Хубава морска въздишка....