Лятото е слънчев панаир,
пълен със сергии многоцветни,
на една е слънчогледов пир,
а на друга – плодовете летни.
Там се люшкат топли езера,
езера със лилии красиви.
Там потокът бистър на река,
се оглежда в небесата сини.
Там гората сенчесто стои,
със зелена свежест и прохлада.
Пеперуден щанд дори искри́ –
пърхащ блясък, претворен в наслада.
И лъчите искрено валят,
пресъздали зайчета игриви.
Аз съм в този панаир сега –
тайнството на мигове щастливи.
© Данаил Таков Todos los derechos reservados