6 may 2007, 10:39

Лъжа 

  Poesía
496 1 2
 Лъжа - малка, но истинска,
 разсякла нечия душа.
 Лъжа - без мисъл, но пробила
 с тъмнина - красотата на нощта.
 
 Лъжа - защо ли бе казана тя?
 Лъжа - защо бе повтаряна от нечия уста?
 Лъжа - защо, откога?
 Лъжа - защо, за какво?
 
 Лъжа - толкова истински сътворена,
 а дори не е някаква измислена мечта.
 Лъжа - толкова близка до мене,
 че приех я за истина от твоята уста.
 
 Лъжа - стига с тази дума,
 спирам си мисълта и ума,
 а ти лъжи, лъжи...
 но друг, във други дни.

© Иван Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • БЕЗ КОМЕНТАР! И ТОВА Е СТРАХОТНО!
  • Няма малка лъжа!
    Силен стих!
    Не оставй да бъдеш лъган. След първата идва втората. След това-навика...
Propuestas
: ??:??