Опасно е
да ми вървиш по ръбовете,
да си играеш
с връхчетата на косата ми,
да ме следиш как мия
пода на банята,
да ме прегръщаш силно,
когато ми се плаче,
да ми крещиш, че нищо не знача за теб,
а след това да ме целуваш
както се целува след дълга раздяла.
Да ме будиш вместо алармата
и да закъснеем…
да ми размазваш грима
от смях,
да пием вино на обяд,
да ме видиш –
всичките ми измерения,
да ми късаш копчетата
на ризата
и да ми белиш плодчета.
Опасно е, прави го повече…
© Ивона Иванова Todos los derechos reservados