( Избрани изрази от "Алхимикът", Паулу Коелю )
Очите им се срещнаха.
Очи, в които се оглеждаше
цялата същност
на всеки от тях.
В този миг
две сродни души
се откриха.
Сърцата им заговориха
на най-чистия световен език.
Езикът на любовта.
Разбраха,
че се обичат,
още преди да знаят един за друг.
И всичко около тях
придоби
още по-дълбок смисъл.
Миналото и бъдешето
изгубиха всякакво значение.
Съществуваше
само този момент.
И той носеше в себе си
вечността...
И осъзнаха,
че цялата Вселена
им помогна
да се намерят.
© Елица Ангелова Todos los derechos reservados