Други светове сме -
два различни светогледа...
Както и да се върти земята,
слънцето я гледа...
Ти се кланяш на Аллаха,
аз кълна се в Христос.
Казваш ми, че и Корана
проповядвал в страниците си любов.
Чувстваме се близки,
а всъщност сме един от друг така далече,
за каква любов, надежда, толерантност
говориме, човече...!?
Силният ми дух ханъма няма как да бъде,
да съм свела поглед и покрита с черен шал...
Знам - и ти няма нивга да узнаеш
Христос на света какво е дал...
Два различни пътя,
по грешка явно, някой Господ вплел е в един.
Семействата ли да погазим,
или пътя да го разделим?
- "СТРАХЛИВЦИ!" - ще викат романтици от тълпата -
"Борете се за любовта!".
Бих се борила, ако от очите ни не бях разбрала,
че предразсъдък не е избор, а съдба...
© Natalie Todos los derechos reservados