Любов и звезди
Най-ярки са звездите над Аляска -
големи като едри мъжки длани.
Когато падат, сякаш засияват
и двата полюса в едно събрани.
Измамно тихо е в сърцето ми.
Очите ми събуждат се без блясък.
В далечината шумен е прибоя,
вечните вълни подгонил с крясък.
Минутите на части се насичат,
когато чакаме онази болка,
която някои Любов наричат.
А всъщност... не боли чак толкова.
© Димена Todos los derechos reservados
Хубав стих!