Ти, любов моя,
нима туй мое сирце ще забрави
този твой пронизващ поглед,
тази твоя душа, тъй чиста?
Нима, кажи, ще забравя любовта, тъй
гореща и нежна,
така сияйна и красива като
звездица?
Ти си си лъч светлина в мрака,
ти си огъня в мен.
Без теб, любими, няма слънце, нито луна;
няма ден, нито нощ.
Спри този ад в мен,
спаси душата моя, мили мой!
© Айлин Todos los derechos reservados