На зелената поляна
Мечо срещна днес Мецана,
и остана поразен
от красивия и тен.
На секундата се влюби
и ума си май загуби.
Толкова красива мечка...
как върви по таз пътечка,
като МИС-ка дефилира,
Мечо, мира не намира.
"Леле-мале, що ли стана?!"
за глава се бързо хвана,
и избяга поразен
от любов за миг сломен.
Вечерта се върна в къщи-
булката му, пак се мръщи,
той обаче заблуден,
от Мецана запленен,
хич не вижда свойта дама-
скокна бързо под юргана.
Засънува розов сън
как приседнал е на пън,
а пък младичката мечка
го целува тъй, полечка
и го гали със ръце
сякаш с пухено перце.
Но... събуди се за жалост,
всичко е било на халост,
толкова красиво беше...
а сега, до свойта Меца спеше!
© Валка Todos los derechos reservados
Оригинална както винаги!
Привет!