Любов в тишината
Една любов, която движи се на пръсти
и едва-едва отваря тя вратата,
любов лишена от гласност и предразсъдъци,
познавате ли любовта в тишината…
Любов, в която няма думи,
а ако има те са само шепнешком,
любов, която с тиха бурна страст се целува,
любов, която никога си няма дом…
Една любов скрита сред шума на парка,
любов избягала от суетата на града,
любов, която се ражда и умира в мрака,
преди първите слънчеви лъчи на сутринта…
Любовен огън, който не трещи не пука,
една малка свещ, запалена тайно в нощта,
свещ, която ако някой от нас не духне,
все някога ще я угаси вятъра в нощта….
Любов, която няма караници и обяснения,
любов, която прави се само с дъх и с очи,
на испански биха казали „amor en silencio“,
или любовта, която трябва да мълчи…
Любов, която никога за нищо не говори,
не спори, не се хвали и големи неща не обещава,
и без думи, тя готова и може всичко да стори…
И въпреки това, не ти я пожелавам…
03.09.2015
© Радослава Михайлова Todos los derechos reservados