Любовта днес е търговия
с колоритни сергии от плът,
на които търговци продават
спазарени съдби под калъп.
Вместо обич, предлагат услуги,
вместо нежност - удобен живот,
трябва просто да имаш заслуги
и те взимат да бъдеш „Любов”.
Спазарени съдби по битаци,
препродавана младост и чар,
власт, амбиции, пошли мераци,
тъжно скъп карнавал.
Аз продавам любов - за пеперуди,
но танцуващи диво в мен.
Лош търговец съм може би?!
Може би...
но опитай да сложиш пеперуда в плен...
© Пламена Троева Todos los derechos reservados