Писък на птица, пробол тишината;
нежна въздишка, спряла дъха;
шепот копринен, докоснал душата;
желание, скрито в летяща звезда.
Поглед, открил съкровените мисли;
ръце, разгадали таен копнеж;
тръпнещи устни - от устните пили;
любов извисена в дивен летеж!
Нощ разпиляла звездите небесни,
бряг запечатал навеки мига,
чувства, родили хиляди песни -
вечните песни за любовта!
© Евгения Георгиева Todos los derechos reservados