Не сади любовта там, където,
няма как да поникне любов.
В ореховата сянка навеки
не вирее реален живот.
Не очаквай от плевел да върже,
да намериш в пустиня вода.
Не предавай красивото Утре
за от вчера кроена лъжа.
Не заспивай със мисли за други,
щом очите ти гледат очи,
във които и тъмното утро
се разбива на светли лъчи.
Вечер няма какво да си кажеш
с недопитата чаша розе.
Нито сутрин, загледан в паважа,
пред самотната чаша с кафе.
Любовта е балада за двама!
Любовта без един ще умре!
Най-красивата, тъжна измама,
щом не ражда небе и криле..
© Йордан Todos los derechos reservados