Стъпки, стъпки... търсещи във тишината.
Само те пропукват празнотата в самотата.
Попътен вятър няма в нашите платна...
Има безчет звезди, но свети само тя...
Нея, къде, кога, нали... Излизаща от лагуна.
Може би била е близо... дали, или сега се смее.
Дано огънят тлее, докато вятър въглените вее...
Надявам се да е щаслива и моля се, и моля се...
да не линее.
Усмивката ú... знам... тя нейде съществува...
И перлата изплува, дори морето да се вълнува.
И тъй няма ни ден, ни час, ни миг покой...
Докато ти не си моя, докато аз не съм твой.
Дървета изникнаха насред цветята...
Есента дойде – уви, западаха листата...
Любовта закъснява, а аз я търсих из тъмата...
Стъпки, стъпки... празни в самотата...
... пращам ти целувка по вятъра...
... дар със дъждовната капка...
... Любов по сълзите си...
... Обичам те...
© Николай Todos los derechos reservados
А аз бих казала така:
Усмивката му... знам... тя съществува...