Поетеси, поетеси,
в стих прочитам цяла сага!
Както облаци небесни
в изворче планинско лягат,
тъй в очите ви чудесни
пламъчета скрити бягат.
Да уловиш мимолетни
трепети зелено-сини
и заключиш във куплети
чувства трудно достижими –
ако ти това го можеш,
още повече - успееш,
цял живот от трона божи
любовта ще те люлее!
© Иван Христов Todos los derechos reservados