* * *
И скъса слънцето връвчица -
далече някъде пече.
Хвана се на бас с жълтица
уж да топли, а пък - не!
И подлъга хора, птици,
люляците цели в цвят!
Смях във детските зеници -
бели люляци валят!
© Радка Миндова Todos los derechos reservados