Магазин за Надежда
Елеонора Крушева
Къде е това магазинче,
което продава Надежда?
Малко... малко остана,
с шепи от нея да взема!
Къде са мечтите ми - смелите?
Кораби с бели платна,
доплували до сърцето на бурята,
преминали... и след това...
Повярвали в ново начало,
което лекува ранена душа
и старото преживяно
заспива без звук и следа
Вярата - пшенично зрънце
посях, но попадна на пясък
и целия пясъчен замък се срути
и изчезна измамния блясък.
Сега търся това магазинче с Надежда,
с шепи от нея ще взема,
дайте ми моля - път да намеря!
С Надежда и Обич ще продължа...
Да живея!
© Елеонора Крушева Todos los derechos reservados