Няма друга на света
по-красива, по-добра!
Ти, Българио, една,
моя майчице добра.
Слънце грее тук навред,
нéбо ясно е над нас.
Вятър гали ред – по ред,
жито златно клас – по клас.
Ручей бистър, син поток
пеят песен във гора.
Хълм висок и дол дълбок
им пригласят във нощта.
А до тях Балканът горд
своят разказ им реди.
Как се бранят майка, род,
чест и слава на деди.
Няма друга на света!
Няма друга по-добра!
Ти, Българио, една,
свидна майчице добра!
© Хари Спасов Todos los derechos reservados