Майчина обич
Обикнах те, когато ти роди се,
в прегръдка майчина те сгуших аз,
проплака ти, очи отвори,
така посрещнах те на този свят.
Обичах те на 3, на 5 на седем,
когато опознаваше светът.
Обичах те и на 15 18, 20
на 25, на 30... до сега.
И грешките прощавах, и белите,
които правеше по своя път.
Но майката затуй е майка,
тя винаги прощава със сърце!
Порасна ти, баща ти вече стана,
на малко слънчице, на своят син,
и обичта ми все по-силна става,
изпълва с радост майчино сърце.
Аз винаги ще те обичам, Сине,
където и да си на този свят
в радости, тревоги и неволи,
с тебе съм, и те подкрепям от сърце.
И обичта ми никога не ще да секне,
до сетният ми земен час,
Обичам те, с най-красива обич,
защото ти си моя плът и моя кръв!
© ЙОРДАНКА ГЯУРОВА Todos los derechos reservados