Майчините очи са различни –
никога не са безразлични.
С надежда винаги отправят своя взор
в небесния син безкраен простор.
Те са солени езера широки,
до които се стига от четири посоки.
Бреговете им – от чисти води се мият,
дълбините им – тайни съкровени крият.
В светли дни на радост и гордост,
в тъмни нощи на мъка и разлъка,
два ручея топли оттам извират,
текат, стичат се и не спират…
Майчините очи са един паралелен свят
с безкрайна нежност и светлина облят.
Два портала на безусловна любов,
за детето винаги – пристан готов.
Там всеки от нас намира покой
в зимния студ или летения зной.
Там Земята спира да се върти почти
и отново се прераждаш, за да продължиш напред ТИ.
© Zlatka Аndonova Todos los derechos reservados