Посвещавам на светлата памет на милата ми майчица Лиляна Георгиева Пенева
Живя на този свят, като светица,
на Бога, уповавайки се вечно
и твойта нежна майчина десница,
даряваше ме с радост безупречно.
От тебе, мила майчице, научих,
с търпение и вяра да пребъдвам.
В неволите житейски ме поучи,
пред злото никак да не се огъвам.
Раздавайки на всички любовта си,
вгради в душата ми прекрасния си образ,
за да живееш вечно след смъртта си,
в сърцето ми сред светлина без залез.
13. 12.2007 година / 23,00 часа
© Виктор Костадинов Todos los derechos reservados