злото вярваше
че ѝма
чар
решѝ да се огледа
във водѝте
на планѝнско
èзеро
но миг
предѝ да се надвèси
вече помътнели бяха
те
решѝ се
да се вѝди
в огледало
ала щом
в ръце
го взе
послèдното престана
да излъчва òбрази
и оттогава злобата
на злото
се задълбочѝ
макар
да вярва
още
то
на
своя
чар
© Стоян Минев Todos los derechos reservados
емпатийната съпричастност и за императивното хайку!
Опит за „хексаметрично“ поднасяне в рамка на „хайку“ на всеизвестна поговорка:
Людете казват:
„Не пѝтай старѝло, а
пѝтай патѝло!...“ !