Погребах една своя мечта,
от всички най-стара бе тя.
Погребах най-старата си мечта.
Дали времето и бе дошло
или аз сама я уморих,
дали тя от мен се умори
и може би над мен се смили.
Отиде си най-старата ми мечта.
Погребах я... сама.
Без почести и без цветя.
Сама... бяхме само аз и тя.
Безмълвни и добри.
Тя бе красива и тогава, и сега,
времето бе оставило
единствено и само върху мен следа.
Погребах най-старата си мечта,
а в мен остана усещането,
че тя отиде си, а сякаш аз умрях...
© Рамона Todos los derechos reservados