Малките неща
Малки камъчета са онези,дето
преобръщат и кола на равно...,
а в живота, малките неща, където
правят сладкото горчиво и отровно!!
Женени сте скоро. Още сте на "цуни-гуни",
но минава време и започва прозата....
Дребни нещица отнейде и неволни думи
и "манджата" започва да горчи във дозата...
Сутрин бил забравил за целувката,
а тя не изпратила го до вратата!
За "лека нощ" прескачал той милувката,
а тя била все с ролки на главата!
Не водел я като преди на кино,
ни на театър или ресторант,
забравял за подарък или за цвете мило,
а за чистотата бил такъв педант!!
Още искала боклук да хвърля,
по-редовно и чинии да мие,
да я пита как е бил денят ѝ,
да се радва на снега и да не пие...
Днеска – укор малко неодобрителен,
утре – поглед съвсем съжалителен,
а след два – с тон бая настъпателен,
забележки – вече от гняв назидателен!...
Ето следва и скандал от нищо-нещо!
Все от тези дребни камъчета, дето
уж са дребни.Стават на война гореща –
смърт за чувствата са, болка за сърцето!!
03.11.2017
© Ирина Филипова Todos los derechos reservados