Не съм програмиран да помня:
твоя любим шоколад и цветя,
всички покупки без списък (за Бога!)
или на очната линия марката и номера.
Не помня всички филми романтични
или любимата ти книга и игра,
не помня намаленията на черен петък
и името на гаджето на твоя приятелка.
Помня друго:
броят захарчета, които слагаш в кафето
и усмивката при любимата ти песен,
знам наизуст броя на ударите на сърцето
и изражението ти при аромат на есен.
Помня още..
от гъдел как извиваш си гърба
и мястото, на което ти ме целуна.
Помня удара на входната врата
и счупването на сърцето като тръгна.
Не помня всичко, извинявай.
Казват, малките неща са важни.
© Емилия Йорданова Todos los derechos reservados