С малко пари в малкия джоб,
бих се чувствал малко щастлив,
малко смутен от мисълта,
че съм все още малко жив.
Че все още, малко уплашен,
в бъдното малко се вглеждам,
в малкия свят, тъмен и прашен,
живота си малък преподреждам.
Животът, досега живян,
малко честно, малко смело,
животът, досега разбран,
много на думи и малко на дело.
© Иван Симеонов Todos los derechos reservados