1 ene 2021, 14:21  

Mалко чудо, но сбъднато 

  Poesía » Otra
254 5 14

Тръгна си - дрипава, стара и псетата,
виха след нея в дванайстия час.
Новата млада, красива – късметите,
ситно написани пръсна сред нас.

Тихите улици, мракът, мъртвилото –
само звездите примигват – едва.
Нова година – родила се, милата,
с нова надежда... И вярва в това.

Ново е утрото. Дядо задрямал е,
капнал, с подбити, туптящи нозе.
Нямал шейна и еленчета нямал е,
Вярата само му никой не взе.

Нова годино, ела, в домовете ни,
скромни трапези и тръпни души.
Светла и мирна – ти гълъб в сърцето ни,
рани лекувай, прегръщай, теши.

Здрави и силни, да тръгнем, към бъдното,
Боже, молитвита тиха – към Теб!
Дай ни любов, малко чудо, но сбъднато –
здраве, усмивки и къшейче хлеб.

 

----------------------------------------------------

Честита Нова година, приятели!


 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??