МАМА - ДОМАКИНЯ
на милата ми майка
Майчице мила, сутрин щом станеш
още в ранни зори,
включвай котлона, водата слагай
и кафе за нас направи.
То докато кипне, майко любима,
мивката ти погледни
и мръсните чинии, вилици, чаши,
всичките бързо измий.
Няма почивка за тебе, майко,
закуска после ни дай,
а мръсните дрехи, чорапи и гащи
ти ще переш, то се знай.
Гледай до обед всичко да свършиш,
че огладняхме ние пак,
потна до печката, майчице мила,
супа ни сипвай с черпак.
Не ще да минеш само с таз супа
и баница ти разточи,
нека да има с тиква, със зеле,
и със сирене ти направи.
И накрая, когато се унесем
в сладка дрямка ние пак,
чак тогава, майко мила,
и ти можещ да подвиеш крак.
© Валентин Добрев Todos los derechos reservados