Мамон
Музо, възпей оня пагубен гняв на Мамона...
Мамон беше дива природа,
Златният демон.
Мамон беше вътрешен глас
на Н. Ц. В. цар Капитал.
Мамонът е култ !
С безброй
Егоисти, кариеристи, джудисти...
Стожер
на кредита и инвестициите
в държавата ...
Но днес ний
не вярваме вече в царе или супер герои
- нито европейски, нито пък свои.
България бе ограбена и съсипана.
Няколко банки фалираха...
Мамон тържествува...
-----------
Стига толкова.
На кого му дреме, на Хекуба?
(без претенции за много оригиналност...)
© Александър Митков Todos los derechos reservados