Замразявай си грозната дума.
Не ровичкай във гнилата шума.
Не пледирай за лошия ред.
Не харесвай и тиква на плет.
Не обичай да правиш золуми.
Не пропускай добрия си пик.
Не разтягай надълго локуми
и не бягай от златния миг.
Призовавай я вярната мисъл.
Приближавай и своя си връх.
И намирай за себе си смисъл
да си пръв и от всичките- свръх.
Позволих си сега да напиша
и за тебе един манифест,
и във него спокойно да диша
триизмерната стъпка анапест.
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados
Нестихващо вдъхновение.