Баба Марта се гневи
и порой от дъжд се лее,
а усмихне ли се, знай -
топло слънчице ще грее.
Макар и да се сърди,
даже мокър сняг да сее
и вятър да завихри,
бяла пролет иде вече.
* * *
С мартенички цветни
Баба Марта ни дарява,
в бяло и червено
греят - радост за децата.
* * *
Завързах в тази утрин
на ръчичката на мама
червено-бяло шнурче
да е здрава и засмяна.
На баба и на дядо,
на приятелите всички
с пожелание за здраве
мартенички подарих.
© Гери Грозева Todos los derechos reservados