11 jul 2012, 23:45

Мартин изобретател 

  Poesía » Para niños
881 1 10


Марти знае, че напролет 

баба семенцà сади
и от бобченцата малки 

едър плод ще се роди.

Тази чародейна баба 

няма пръчка като фея,
а мотика чудновата, 

и вълшебства прави с нея.

И нали обича баба, 

и мотика му приляга,
Марти дупка изкопа, 

предоволен се засмя.

Бабините си галоши 

тайно посади в земята,
после, потен и разрошен, 

да пораснат ги зачака.

Ала пустата му баба 

все се чуди и се мае:
„Марти, моите обуща 

де са, никой ги не знае!


Ще си купя утре нови, 

боса няма как да ходя!”
Марти малко порева 

и за всичко си призна:

„Исках да пораснат здрави, 

като старите кафяви,
не едни, а десет броя, 

бабо, всички да са твои!”



© Нели Господинова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??