Маса номер 7
Маса номер 7 (там в края, на ъгъла, в ляво)
пак е последен (клиентът, в бистрото малко).
Ще си поръча нещо (пак сигурно дълго той ще премисля)
"Шкембе чорба - гореща - отсича - (А може и една бира").
Маса номер 7 (там онази в ъгъла, двойната)
празна е денем (а вечер наполовина запълнена).
Стои си самотникът (някой сякаш той чака),
а неуморно отброява часовникът (безспирно и тягостно в здрача).
Маса номер 7 ( там в ъгъла, онази, самотната)
тихичко чака (да дойде човека, онзи с часовника).
Да си поръча пак нещо (спокойно премисляйки)
"шкембе... (- и бира..." - отсичайки).
Маса номер 7 (на ъгъла, вляво, онази последната)
стои незнайно как незаета (и някак напрегната).
Но никой не идва (дори няма сенки в здрача)
и шкембето стои... и бирата...
А часовникът бе спрял да тиктака.
06.05.2009
© Иван Иванов Todos los derechos reservados