22.05.2020
Маски, долу!
Когато нямаше корона- вирус
на ден единствен бяхме с маски!
Бе празник карнавален и за тонус
маскирвахме се с домино и дрехи царски!
Ромео имаше, естествено и Жулиета
и Квазимодо също и разнообразни зверове...
принцеси с дрехи с много лъскави пайети-
във клубове събрани, или по къщи и домове!
То бе за веселба, не беше страшно,
че тъй, маскиран, някой ще те убие, обере!
А във дванайсет ставаше събитие прекрасно
със "маски долу", та кой кой е- да се разбере!
Сега...по улиците- пак маскирани,
но само във устата и носа и еднотипно!
Предпазваме се и от чужди и от свои! Изолирани,
не знаейки къде е вирусчето малогабаритно!
Няма веселба, а страх и ужас, и до кога?
Заразени, мъртви и "възкръснали" броим сега,
които се отчитат ежедневно в брифинг! И затова
и децата "он лайн" учат, затворени у дома!..
Диктуват, молят се за дисциплина
управници и лекари, рисуват черни краски!
Че днес си тук, а утре може да си се споминал,
и въздухът за дишане, изглежда е опасен!...
Сто пъти дневно мием си ръцете със сапун,
един от друг стоим на два метра разстояние...
А кафенета, паркове- като опразнени от тайфун-
безлюдни, "гледат" ни със отчаяние!....
И се създаде нов вид "забавление"..
Плъзнаха по социална мрежа разни смешки..
От балконите се пее и "играят" представления...
Само кучета разхождат се с водач човешки!
Младите, обикновено, все правят забележки-
ще стане ли домът по- сигурен от тая карантина?
И как е в бъркотия бизнесът и личните им сметки..
Ще се оправи, казват, старите, но с дисциплина....
Дано...Да кажем вече "чао" на вируса с корона!
Да заживеем пак спокойно, както преди него!
Но да не губим навиците, създадени от закона,
предпазването никой да не пренебрегва!
Със закъснение ви описах ситуация до тоя час-
вече се разхлабват "възлите" и дано Бог е с нас!
© Ирина Филипова Todos los derechos reservados
Питаш дали съм променила мнението си вече..В началото всички мислехме, че явлението е временно, че като се оправи, ще заживеем по старому...Но вече май не е така! Трудно се води битка с невидим враг! При това току пламне някоя част от света и се разнесе...Все пак надеждата умира последна и тя, може би, действа повече от ваксините...Нека я съхраним!
Да вярваме в чиповете значи, Марко, само че тогава няма да сме ние, а кой знае какви чудовища или машини...Като гледам "снимки" на извънземни... дали и те са били преди...хора?! Недай, Боже!!!....