27 sept 2011, 15:07

Маски, маски... 

  Poesía » Filosófica
438 0 1

 

 

МАСКИ, МАСКИ...

 Commedia dell'Arte е битието днешно.

Героите - маскирани, от всеки ъгъл 

хитро се споглеждат... Трапеза, вино, 

смях и танци - жестове и пантомима в бяло -

а всичките участници  във  карнавала

са скрили изкусно лик зад маска хладна...

Площадните герои пак развличат

с плам и жар тълпата ненаситна.

Единствената роля наизуст научил е

и цял живот играе героят Арлекино...

Ту тъжен е, ту весел, но след спектакъла

в сълзи потъва... и страда неутешимо.

Маски, маски, маски...

Какво би станало, ако по чудо

в миг всички те се смъкнеха

и хората, забравили друг друга

от дългите години криене,

се видеха на живо?

Комедията стара, ех... ще продължи... 

Но нека се погледнем - очи в очи

и да започнем отначало -  без маска...

Можем да опитаме поне... нали?


10.08.2011




© Хрис Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??