“И няма как да знаеш умираш ли или се раждаш…
Отиваш ли си или се завръщаш”
И всъщност къде е Дома?
Там, откъдето си дошъл?
Или там, откъдето си отиваш?
***
Фалшиви сме откакто сме дошли…
Напускаме Дома, за да се учим.
Избираме си щателно страна,
и родственици и актьорски роли…
Обличаме си маските-тела…
И ето ни - превръщаме се в хора…
За да се учим сме дошли.
Но от кого? Та всичките сме с “маски”!
Играем… и боли ни… но какво?
Телата-маски се лекуват с ласки…
Преструваме се... всичко е наред...
заключвайки във маските душата!
Срастваме се с ролите безчет,
забравили защо сме на Земята.
Не чуваме викът във нас
и знаците на тленната ни “маска”.
Съсипва се плътта … и ние
най-после се познаваме… без маски!
Та ние сме… Души… оттам… далече!
Та ние сме Любов и Светлина!
Не с тяло трябваше да облечем Душите!
А тялото със Светлина!
© Ангелина Стойчева Todos los derechos reservados