Започва се мъчение зловещо,
някой да разбира нещо?
Математиката за пореден път разказва,
че със задачи се наказва.
Първата задача на дъската
никаква идея в главата.
Следваща задача се задава
и пак не знам какво да правя.
А щом започнахме с уравнения,
дойдоха и дежурните мъчения.
Поредната задача се записва,
а на мене взима да ми писва.
Пак доказателства и теореми,
пак математически проблеми.
Дойде деветата задача,
вече иде ми да плача.
Това е наказание и грях
и отново нищо не разбрах!
© Гергана Караджова Todos los derechos reservados