Маршируват...
Когато спират,
не за друго е,
а да се надплюват.
Щръкне ли някой
в редицата,
бързичко му отсичат
главицата
и пак маршируват.
Задъхват се...
Ужас!
Ято птици
над главите им –
не му пука
за парите им!
Отмъщават -
спират,
минират,
избухва,
умират...
Но пак летят си
птиците,
не им пука за
матриците.
© Росица Танчева Todos los derechos reservados