23 jun 2021, 0:14

Меца и медеца 

  Poesía » Para niños
354 0 2

 

 

            Рано,рано от зарана

            хукна Меца из Балкана

            по баири, по чаири

            задъхва се,но не спира.

            Ту отива,ту се връща,

             всяка буца тя обръща,

             че ключа от свойта къща

             някъде си из гората

             е загубила,горката.

             За медеца ѝ е свидно,

             той стои на място видно.

             Всички го обичат,

             затуй сега тича.

             Нейният Мецан голям

             тръгна в тъмния Балкан

             и кога ли ще се връща,

             та да има някой в къщи

             тя когато за малини

             тръгне по урви,долини.

             Мецо, Мецо, стига трупа

             ти във своята хралупа.

             По радостно е да даваш,

             да помагаш,да прощаваш.

             Тъй за много дни,години

              приятели ще имаш с крини.

 

 

 

             +крина - мярка за тежина - в случая -много.

      

© Лидия Кърклисийска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??