Ако някой срещне някой
в цъфналата ръж.
Робърт Бърнс
В цъфналата ръж
не вирее грозде.
Ръсва само дъжд.
Проза. Проза. Проза.
Не повлече крак
прясната ми диря.
И Михаля как
и къде да диря?
Мокрото небе
даже не мухлясва.
В облаци гребе,
а е ясно.
И под слънце с дъжд
плаче гóрко Джени.
В цъфналата ръж –
мечката се жени.
26.03.2019
© Мария Димитрова Todos los derechos reservados