Мечта
Една мечта тъй искрено блести,
една мечта, окрилена от звезди.
На небето се издига от силна вяра
на едно дете, влюбено в своето момче.
То за нея днес е всичко - и звезди, и луна,
но за нея той не знае и тя живее в мечта.
Една мечта - толкова красива,
въздигнала се от нежността
и тя мечтае отново да го види
и да му разкаже за любовта.
Дали ще я отблъсне и сърчицето й ще нарани?
Дали ще се надсмее над нейните сълзи?
Дали ще проумее, че тя обича от сърце
и ще съумее да я рабере?
Дали пък и той не я обича, и за нея той гори?
Дали в нощите самотни на нея сам се врича,
но не намира смелост и мълчи?
Таз мечта дали ще оживее,
дали ще се запази или ще умре...
© Красимира Неделчева Todos los derechos reservados