29 ago 2024, 9:17

Мечтание по Шуман 

  Poesía » De amor
85 3 2

МЕЧТАНИЕ ПО ШУМАН

 

Една девойка с бяло колело

край мене в парка мина – и замина.

И изведнъж допи ми се мерло

в казиното на Морската градина.

 

Представих си как тя с ефирен жест

поръчва крем брюле на сервитьора –

и как държи лъжичката с финес

над мекото си шалче от ангора.

 

Ще стелне Шуман музика, лъчи!

И – само миг, преди да ме целуне,

ще гледам дълго в нейните очи –

две ладии в крайбрежните лагуни.

 

А винцето ми кротко ще искри –

и чашата ще милна с показалец.

Понеже нямам никакви пари,

ще си платя със тоя стих по залез.

 

И – недопили своето мерло,

ще си потънем в есенната шума –

тя – с нейното вълшебно колело,

а аз – с едно мечтание по Шуман.

© Валери Станков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • По Шуман и малко по Чайковски Красиво е при теб - дори в минорните вдъхновения...
  • две ладии в крайбрежните лагуни.

    Неподражаем!
Propuestas
: ??:??