Как мечтая за теб -
като утро за слънце в ефира,
да се щурам в очите ти сини,
в езера от небесни сапфири.
Как ревнувам те луднал,
щом в косите ти месецът кротне
да те милва с пръстите лунни,
ех, натрапникът, дявол го взел, дорде съмне.
Как те искам като огнено лято,
с нежен изгрев деня да събудиш,
там до тебе притихнал, когато
ще лелеят мечтите ми чудни.
Как обичам кавгите ти даже
и когато сладко се мусиш,
щом ме стрелнеш с усмивка - прости ми,
и ме близнат къдриците руси.
Как притичваш в съня ми, любима,
в мрачината светулка - искрица,
за да шепнеш ми - щастие има,
мое ангелче, моя светица!
Как жадувам за ласка -
като утро за слънце в ефира,
днес и утре, в безбройните нощи
аз, любов, все при теб ще се спирам!
© Красимир Трифонов Todos los derechos reservados