Докато мечтите са от злато,
единствено топлина вдъхват,
но съдбата е плътен изолатор
и животът от студ настръхва.
Мечти, ограбили правилата
и живеещи в света пожелан,
мечти, забравили за съдбата,
събират счупения порцелан.
© Никица Христов Todos los derechos reservados