26 jun 2012, 10:02

Медицинско (почти басня) 

  Poesía » De humor
323 0 0

  

Медицина следва Спас…

Лекар е решил да става.

И да остане между нас,

мечтата му го вдъхновява.

Той затуй за нов костюм

пръсна цяла хилядарка:

купи си шише с парфюм

и на китара взе да «дрънка»…

Взе си даже нов балтон,

риза модна, вратовръзка…

Във танцувалния салон

той (по модному) се тръска…

С «лèкарството» е блажен

и се радва на Съдбата…

Иначе, до днешен ден

щеше да е във войската!

 

1. Станал Пуека медик,

търсейки голяма слава.

Тръгнал в лекарски среди

и важност почнал да продава.

Колкото си бил надут,

дваж  по-важен взел да става…

Станал с болните си крут,

търсел само "дойна крава"…

'Щото, нали знаеш, брат,

Друго си е, щом се плаща!

В тоз житейски кръговрат

тънкостите кой не схваща!?

 2. Ей го в частен кабинет…

Там е в своята стихия!...

В него всеки е приет…

Там  е Пуйчо мераклия…

Но нали е Пуйчо "бос",

макар че Пуйчо е с тапия,

скоро той увесил нос

и ударил на ракия…

И така, че Пуйчо наш

стигнал чак до прокурора…

Не направил много стаж…

- Брей - си казал, - лоши хора!

        12.03.1957г. София

 

 

 

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??