В горещината се чуват само стонове
все едно е ад. Душата на хладно е
прибрана. Пуснала в сърцето столони…
И пие от него. Виното вече е жадно…
Колкото по-красив е миражът, сякаш
по-бавно води до полудяване. Лудост
е трудно да бъде наречено. И сядаш…
По жаравата от собствена глупост…
Дори да завали пак ще бъде горещо
и тихо. Задъхваш се на всяка глътка
от тежкия въздух. Всеки иска по нещо…
Всеки път слагаш в душата по кръпка…
Как се живее сред горещините. Юнско
ми е, но само от време на време. Пак…
Събуждам се през нощта. Пиянска е
жаждата. Разхлопана просто от страх…
Безкрайни спирали от тиха жестокост
стискат очите ми. Не знам да говоря…
Тишина от прашинка. Буди ме с грохот.
Тук съм… Медитирам… Сред зноя…
© Христо Стоянов Todos los derechos reservados