Мейд ин Чайна
Купих си червена химикалка
от книжарницата на съседа.
А после – мейд ин Чайна
видях и направо ми приседна.
Е какво пък толкоз ще ми стане-
туй е просто химикалка,
а тя обратното да ми покаже
с ток изпържи ми ръката.
Очите сякаш – на пружинки,
от орбитите излетяха.
За туй ли дадох своите стотинки?
Китайците направо ме обраха!
© Александра Борисова Todos los derechos reservados