Ако стъпките ми виждаш
по жаравата гореща,
ако вятърът издава моите слова,
нека този дълъг танц за теб е,
мила моя вечерна звезда,
ако пък ме виждаш сутрин
в дъждовната отъпкана трева,
не друг обичаш значи,
а мен и само мен сега.
© Никола Диманов Todos los derechos reservados